Theek5’s Blog


Oefening 3 – Maak je persoonlijke (start)pagina met laatste nieuws(rss)

igooglestart

Lijkt het je niet handig om de websites die je regelmatig bekijkt op internet, bij elkaar hebt staan? Ook het laatste nieuws, foto’s, weerberichten zijn daar terug te vinden! Daarnaast kun je allerlei gadgets (leuke of handige programma’s) toevoegen. De bekendste Nederlandstalige leverancier is  Igoogle . Het laatste nieuws (op allerlei gebieden) kun je toevoegen via RSS. 

rsskopie1Al eens gehoord van RSS? Zijn die kleine (meestal) oranje icoontjes op websites je nooit opgevallen? RSS biedt je de mogelijkheid om het laatste nieuws van websites – waar je in geinteresseerd bent – binnen te halen op een plek. Je hoeft je favoriete websites niet allemaal te bezoeken: het nieuws komt naar je toe! (Dit kan online via Igoogle, maar ook door een bepaald programma op je computer te zetten. (Geinteresseerd? klik hier voor meer uitleg).

 Stappenplan

  1. Ga naar Igoogle
  2. Kies je interesses (=tabbladen)
  3. Kies de layout en wijzig de woonplaats en klik op Uw pagina bekijken
  4. Er staan al een aantal standaard blokken. Je kunt ze verwijderen door te klikken op het kruisje in de rechter bovenhoek van het betreffende blok. Verplaatsen kan ook, door in de lichtblauwe balk met de muis te gaan staan en het blok te verslepen. Onder elk tabblad staan weer andere functies!
  5. Nu gaan we een nieuw onderdeel toevoegen. Je moet dan inloggen met je Gmailadres en wachtwoord en klikken op Aanmelden
  6. Klik op het tabblad waar het nieuwe onderdeel moet komen en klik op Items toevoegen. Kies een afbeelding en klik eronder op Nu toevoegen
  7. Wil je het laatste nieuws van b.v. Theek 5 ontvangen? Klik op het tabblad van je keuze – klik op Items toevoegen – klik op Feed of gadget toevoegen (linkerkant scherm). Minimaliseer deze pagina en ga naar www.theek5.nl en klik met rechtermuisknop op lichtgroen rss-icoontje en kies voor Snelkoppeling kopieren. Open de Igoogle-pagina weer haal ‘http://’ even weg en plak de tekst in de lege balk en klik op toevoegen. U krijgt voortaan het nieuws van Theek 5 vanzelf binnen. Klik bovenaan op Terug naar Igoogle startpagina en u ziet het resultaat. Zo kun je het nieuws van websites die rss aanbieden op je Igoogle-pagina verzamelen! Vergeet niet uit te loggen door te klikken op Afmelden

Alternatieven

Netvibes
Symbaloo

Tip van de bibliotheek
Voortaan opstarten met uw eigen Igoogle pagina als u internet opgaat? Dat kan! Klik op Extra – internetopties (als uw internetbrowser geopend staat) en vervang huidige pagina door http://www.google.nl/ig en klik op toepassen en op Oké. Nu verschijnt voortaan de Igoogle pagina. Als je niet telkens wilt inloggen, zet je een vinkje bij Aangemeld blijven.

Extra ondersteuning

iGoogle

Eén reactie to 'Oefening 3 – Maak je persoonlijke (start)pagina met laatste nieuws(rss)'

Subscribe to comments with RSS of TrackBack to 'Oefening 3 – Maak je persoonlijke (start)pagina met laatste nieuws(rss)'.


  1. […] Oefening 4 Maak uw persoonlijke startpagina met laatste nieuws(rss) […]


Plaats een reactie